Over Stephen

 Stephen Beale is een veelzijdig kunstenaar. Zomers bij droog weer is hij vaak te zien op zijn knieën in de Herestraat in Groningen waar hij schilderijen van oude meesters natekent op de stoeptegels met krijt. In de koudere maanden leeft Stephen zich uit in zijn atelier in Houwerzijl waar hij unieke, speelse kasten maakt en beelden van o.a. hout en natuursteen.

Als kind was Stephen vaak te vinden in de schuur van zijn ouders waar hij met hout bezig was. “Ik geloofde dat je echt alles van hout kon maken.”

Stephens liefde voor houtbewerking werd opnieuw aangewakkerd tijdens het opknappen van zijn jaren ’30-huis in Houwerzijl, hier ontdekte hij hoe hij de vele oude materialen die hij in het huis vond, kon hergebruiken. De meubels en beelden van Stephen zijn grotendeels gemaakt van tweedehands hout of afvalmateriaal. Gebruikt hout geeft een meubelstuk of beeld nog een extra dimensie en vertelt een verhaal. Stephen vertelt graag over de herkomst van de diverse onderdelen en over zijn verwervingsavontuur.

Lees Meer