Expositie Watertoren

Hotel Watertoren West heeft op de begane grond een prachtige ontvangstlobby waar ‘de Ploeg’ het hele jaar door exposities organiseert van ‘ploegers’ en eventuele pastexposanten. De expositie is wekelijks geopend op donderdag en vrijdag en zondag van 9.00 tot 17.00. U kunt ook een verzoek indienen voor een bezoek op een andere dag.

Februari 2023

Na iets meer dan een jaar werk is het eindelijk zo ver. Deze levensgrote vriendelijk ogende man van beton heeft nu op een vaste plek in het centrum van Houwerzijl. Ik hoop binnenkort de kans te hebben om nog een levensgrote beeld te maken.

Kunst aan huis 2023

De Kunst-aan-Huis Atelierroute Lauwersland is een cultureel evenement, een beleving van kunst, landschap, locatiebezoek en ontmoeting. De organisatie van de route biedt professionele én beginnende kunstenaars een prachtig podium om zich te presenteren. Daarnaast organiseert de Stichting ook verschillende ontmoetingsmomenten tussen de kunstenaars.

Kleintje Cultuur

Bij elke splinter die ik van een blok steen af hak of een krijtstreepje dat ik aan een straattekening toevoeg, ontstaat een uniek beeld waarvan ik de enige getuige ben. Het ene kunstwerk wordt opgebouwd van klei of hout, het andere ontstaat door afbreken, zoals het leven. Dit ervaar ik telkens weer als een verrijkende ervaring. Het proces van creëren is voor mij als een wandeling in een onbekend bos of een stad waardoor ik bij iedere stap verrast en geïnspireerd raak. Vaak ontmoet ik de figuren van de komende beelden tijdens deze wandeling als het ware. Van daaruit ontstaan krabbeltjes, de ene krabel blijft een wirwar aan lijnen terwij de andere evolueerd naar een kunstwerk.